Gaver

Du er velkommen til at være gavmild. Skal gaverne være afgiftsfri for modtageren, er der dog beløbsgrænser, du skal være opmærksom på.

Ønsker du at give årlige pengegaver til eksempelvis dine børn, er der en række ting, du bør være opmærksom på. Eksempelvis er det væsentligt at kende forskellen på arveforskud og gaver. De to begreber er på mange måder ens – den væsentlige forskel er, at arveforskud modregnes i arven senere, mens gaver ikke påvirker arvens størrelse. Ønsker du således at sikre, at alle børn stilles arvemæssigt, skal du enten give dem lige store gaver eller give enkelte af børnene arveforskud.

Du kan læse mere om gaver og de forskellige beløbsgrænser her (link åbner i ny fane).

Gaver mellem ægtefæller

Også ægtefæller kan give hinanden gaver – og gaveafgiften er 0% for gaver mellem ægtefæller. Såfremt gavernes værdi overstiger ”julegave-niveau”, er der imidlertid et særligt krav om, at gaven skal gives via en gaveægtepagt. Ønsker du eksempelvis at overdrage et hus helt eller delvist til din ægtefælle, skal overdragelsen ske via en gaveægtepagt. Gaveægtepagten fungerer samtidig som et adkomstdokument/skøde.

Du kan læse mere om gaveægtepagter her og få advokathjælp til udfærdigelse af gaveægtepagt her (links åbner i nye faner).

Del på facebook Print siden ud