Behøver det være en advokat, der laver testamentet?

Der er ingen ”advokattvang”, når man opretter et testamente – man må gerne skrive det selv uden hjælp fra advokat. Men pas på – det kan i sidste ende blive dyrt for arvingerne!

Det gør en væsentlig forskel for det færdige produkt, om den person, der laver arbejdet, har erfaring og uddannelse. Dette gælder i en lang række af livets forhold – også for testamenter. Der er nogle typiske fejl og forglemmelser, der begås, når ikke-sagkyndige udfærdiger et testamente. Vi ser mange testamenter, som andre har lavet – og vi underviser andre af landets advokater i, hvordan man udfærdiger testamenter korrekt.

Vi har samlet en top 10 over typiske fejl, vi finder i testamenter (vi kan også tjekke dit testamente, hvis det har din interesse).

En jurist er ikke en advokat

Når du skal vælge, hvem der skal lave dit testamente online, skal du være opmærksom på, hvem der sidder ”bag skærmen”.

En jurist har ikke samme lange uddannelse som en advokat: Advokater er jurister (cand.jur), der efter jurastudiet har gennemgået yderligere 3 års ”mesterlære” på et advokatkontor.

En advokat har dermed typisk større erfaring og uddannelse – og en advokat har en lovpligtig ansvarsforsikring, hvis der skulle være fejl.

Behøver det være en advokat, der laver testamentet? Det er et spørgsmål, som flere stiller os. Det kan i sidste ende blive dyrt for dine arvinger at undlade advokathjælp.


Ikke alle advokater er lige gode til testamenter

Advokaters arbejde er med tiden blevet mere og mere specialiseret. Nogle advokater arbejder med erhvervsjura og selskabsret – andre arbejder med straffesager og bolighandler. Resultatet er, at mange advokater kun sjældent laver testamenter – og derfor overser væsentlige ting. Måske de ikke er ajour med de nyeste love og ændringer i retspraksis.

Hos MitTestamente.dk er vi et team af advokater, der udelukkende arbejder med testamenter og ægtepagter – hver dag.

Vi er specialister i familie- og arveret, og vi har endvidere en lovpligtig ansvarsforsikring. Får du oprettet testamente hos os, er dine arvinger således sikret.

Vi har lavet dette i årevis – vi sætter en ære i, at ingen advokater ved mere om testamenter end os.

Hos MitTestamente.dk bliver hvert testamente udfærdiget af en advokat med speciale i arveret – hvorefter det bliver gennemgået igen af en anden advokat, så vi kan dobbelttjekke, om noget er overset, før du får tilsendt udkastet til gennemsyn. Det er din sikkerhed for, at den faglige kvalitet er så høj som mulig.


Hvor skal vi oprette vores testamente henne? Her

Hvis du/I ønsker at oprette et testamente hos:

  • Advokater, der er højt specialiserede i testamenter og arv – og derfor underviser andre advokater i arveret
  • Advokater, der tilbyder fast pris – ikke vage overslag eller timebetaling
  • Advokater, der har igennem årene har hjulpet hundredvis af andre danskere med at skræddersy deres testamenter
  • Advokater, der er anbefalet af Ældre Sagen, FamilieAdvokaten.dk m.v.
  • Advokater, der tilbyder, at du kan oprette testamentet online eller via telefon – intet behov for transport

– anbefaler vi, at I opretter jeres testamente via MitTestamente.dk.

Læs også : Sådan bestiller du et testamente

Ring eller skriv, hvis du/I allerede nu har spørgsmål. Du/I kan også gå direkte videre til spørgeskemaet og begynde bestillingen – så kan vi tage en snak pr. telefon, når du/I har modtaget udkastet til testamente.

Del på facebook Print siden ud