Skifteretsattest tinglyst som adkomst

Har du arvet en ejendom? Ved at få tinglyst en skifteretsattest bliver du registreret som ejendommens ejer.

En skifteretsattest er din dokumentation for, at du kan råde over afdødes aktiver. Har du arvet fast ejendom, er det nødvendigt at få tinglyst skifteretsattesten, hvis du eksempelvis vil:

  • Sælge den arvede ejendom
  • Optage nye realkreditlån eller blot omprioritere eksisterende lån
  • Få indefrosset ejendomsskatten som pensionist

Der er ingen fast frist for, hvor lang tid, du kan vente med at tinglyse skifteretsattesten, men det er typisk en god idé få tinglyst skifteretsattesten så snart som muligt. Derved undgår du at skulle lede efter den senere, når du eksempelvis pludselig har brug for den for at kunne optage nye lån i ejendommen.

Få advokathjælp til tinglysning af skifteretsattest som adkomst

Hvis du er vant til at arbejde med digital tinglysning, kan du selv stå for tinglysning af skifteretsattesten, beregning af tinglysningsafgiften m.v.

Alternativt kan du lade vort advokatkontor sørge for hele den tinglysningsmæssige ekspedition. Det tager ikke lang tid og advokatomkostningerne er kr. 1.750 inkl. moms. Hertil kommer tinglysningsafgiften til staten.

Advokatarbejdet i forbindelse med tinglysning er primært papirarbejde og derfor velegnet til at foregå via brev, e-mail og telefon. Også tinglysningen sker via internettet.

Læs mere om tinglysning af skifteretsattest her og få oplysning om tinglysningsafgiften samt om, hvilke papirer, du skal e-maile til advokatkontoret her (åbner i ny fane).

Del på facebook Print siden ud